Jäämistönhoito palvelut

Noormarkun Notariaatin toimesta järjestyy myös seuraavat palvelut


Kuolinpesän selvittäminen on aikaa vievää,raskasta ja ajoittain hankalaakin. Omaisuutta on voinut kertyä runsaasti, vainaja on voinut olla hyvin kaukainen ja etäinen tai jopa tulla täysin yllätyksenä.

 Toisaalta vainaja on voinut olla hyvinkin läheinen ja asioidenhoito on runsaasti voimavaroja vaativaa ja kuormittavaa surunkeskellä.

Autamme asioidenhoidossa halutessanne ja tarvittaessa hoidamme kaikki tarvittavat kuolinpesää koskevat asiat haluamallenne tavalla syystä tai olosuhteista riippumatta.

Kuolinpesän omaisuudenkartoitus, sekä tarvittavat toimenpiteet

Mitä toimia tarvitaan?

Kuolinpesän hoidettavaksi kuuluu kaikkien mahdollisten sopimusten päättääminen, näitä on tyypillisesti puhelinliittymät, lehdet ja vakuutukset.

Lisäksi pitää huolehtia mahdollisten sähköposti ja sosiaalisenmedian tilien päättämisestä          ( Facebook, twitter yms.) Tämä voi olla hankalaa jos käyttäjätunusta tai salasanoja ei ole tiedossa.

Perunkirjoitukseen pitää kartoittaa kuolinpesän varat ja velat. (tilivarat,  kiinteistöt, irtaimisto, ajoneuvot, mahdollinen muu omaisuus)

-Tileistä tarvitaan vainajan pankista/ pankeista asikkuusilmoitukset joista selviää pankissa olevat varat ja mahdollinen tallelokero.

- Asunto- osakkeet ja Kiinteistöt. Vainajan omistuksessa olevien kiinteistöjen ja osakkeiden arvo pitää määrittää perukirjaan. Kiinteistöt pitää arvoida ammattilaisen toimesta.

Irtaimistonarvoksi määritellään 4000€, mikäki kyseessä on tavanomainen kuolinpesä. Mikäli irtaimisto sisältää poikkeuksellisen arvokaita osia esim. arvotaide, merkittävät kokoelmat yms. pitää arvoida erikseen.

- Mahdollisten ajoneuvojen arvo pitää määrittää 

Mitä perunkirjoituksen jälkeen?

Kuka tyhjentää asunnon? Minne tavarat viedään?

Arkaluontoisten tietojen asianmukainen hävittäminen

Kuka hoitaa omaisuuden realisoinnin?


Hoidamme halutessanne kaikki tai osan tarvittavista toimenpiteistä. Tarvittaessa käytämme apuna paikallisia asiantuntijoita.